16/17-jarigen

Wat is 2toDrive?

I.v.m. het afbouwen van mijn rijschool neem ik geen nieuwe leerlingen meer aan!


2toDrive is een experiment van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Hoe werkt het?

Tussen 15,5 en 16 jaar kun je alvast beginnen met het leren voor je theorie-examen. Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. Het theoriecertifiaat is 1,5 jaar geldig. Je dient dus binnen 1,5 jaar geslaagd te zijn voor je praktijkexamen.

Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen, de Tussentijdse Toets afleggen en de begeleiderspas aanvragen. Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen voor rijbewijs B. Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach(es). Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Voor het aanvragen van de begeleiderspas en de aanmelding als coach(es) verwijs ik naar de website www.2todrive.nl. Bekijk vooral de veelgestelde vragen op deze website en dan met name het gestelde over de verantwoordelijkheden!!!