Rijlessen

De rijlessen

I.v.m. het afbouwen van mijn rijschool neem ik geen nieuwe leerlingen meer aan!


Om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen in een autorijles is het efficiŽnter lessen van 90 minuten te volgen in het begin van de rijopleiding. Hierdoor is er meer tijd beschikbaar voor instructie en herhaling van praktijkoefeningen om de basisvaardigheden zo snel mogelijk onder de knie te krijgen.
Met verwijzing naar de tarieven zijn rijlessen van 90 minuten bij mij goedkoper. Als je toch liever rijlessen van 60 minuten wilt volgen is dat ook prima.

Jouw autorijles begint thuis en aan het einde van de rijles word je ook weer thuis afgezet. Maar als je ergens anders wilt in-of uitstappen is dit, in onderling overleg, ook mogelijk.

Voor een goede kans van slagen op het examen heb je gemiddeld rond de 45 uur rijervaring nodig. Met pakket 1 of pakket 2 kom je al een heel eind. Dit is overigens wel sterk afhankelijk van persoonlijke aanleg.
Het rijbewijs eerder behaald? Prima toch, dan volgt terugbetaling van resterend vooruitbetaald lesgeld!


Heeft u een geldig rijbewijs maar een tijd niet meer gereden? Bent u onzeker in het verkeer of durft u de snelweg niet meer op? Neem een paar herhalingslessen en ik help u weer om zelfverzekerd aan het verkeer deel te nemen.

De rijlessen worden gegeven in:

Capelle a/d IJssel, Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk, Hendrik Ido Ambacht, Krimpen a/d IJssel, Nieuwerkerk a/d IJssel, Gouda, Zevenhuizen, Moerkapelle, Moordrecht en Waddinxveen. Eventuele overige woonplaatsen na overleg.

Tussentijdse Toets (T.T.T.)

Na ongeveer 2/3 van je rijopleiding kun je een Tussentijdse Toets (T.T.T.) doen bij het CBR.
Een T.T.T. moet je zien als een soort proefexamen. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiŽle CBR-exameneisen. Zo leer je alvast wat het echte examen inhoudt. De toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Jouw instructeur rijdt ook mee. Na afloop krijg je adviezen van de examinator en instructeur waar je nog aandacht aan moet besteden tijdens de laatste fase van je rijopleiding. Zo heb je meer kans de eerste keer al te slagen op het examen. Je kunt tijdens de T.T.T. ook vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres op het praktijkexamen als je tenminste voor de bijzondere verrichtingen tijdens de toets een voldoende haalt.

Dat maakt het echte examen weer een beetje minder spannend!

Een T.T.T. is niet verplicht maar ik vind de T.T.T. zo belangrijk voor een leerling dat, met verwijzing naar de tarieven, bij mij de T.T.T. gratis is bij pakket 1 of 2 en na 30 losse lessen.